top of page
wat is yoga

Wat is Yoga

Over Yoga

Hier bespreken we een aantal termen en begrippen die we regelmatig gebruiken tijdens onze lessen in Asthanga, Vinyasa ( flow), Yin en Hatha Yoga in Losser.

Betekenis Yoga. Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent.

Er wordt veel gezegd en geschreven over yoga. Er doen vele meningen de ronde. Voor mij is Yoga  een prachtige en krachtige manier om dichter bij jezelf te komen. Fysiek, mentaal of beide.

 

De redenen waarom mensen in deze tijd aan yoga doen zijn divers. Rust, kracht, flexibiliteit, ontspanning, verbinding, bewustzijn, energie, balans, vrijheid, dit zijn er slechts enkele. Wat je drijfveer ook is om yoga te (gaan) doen, ik vind het vooral heel belangrijk dat het jouw yoga is. Voor mij telt niet hoe een pose er van buiten uitziet, maar hoe de pose van binnen aanvoelt.

Je eigen lichaam is je belangrijkste yogaleraar. Als je daar goed naar luistert, ben je in staat om elke keer weer een vorm van yoga te creëren die voor jou persoonlijk de meeste voordelen biedt.

Yoga gaat ook over de manier waarop je naar jezelf kijkt en daaruit voortvloeiend de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt.

Met mildheid. Met aandacht. Met geduld. En vooral niet geheel onbelangrijk met humor.

bottom of page